17 December 2012

Van de week is Hywel’s maatje Kanjer B vertrokken naar een goed adres in Engeland. Hywel groeit goed, hij is nu 8 maanden en meet 1,47.

18 November 2012
Vandaag Bartje Braams meegenomen naar Emmeloord. Hij vond de bak wat spannend, desondanks 2 x een 1e plaats . Toppertje!
Daarna lekker sushi gehaald bij de Lotus Lounge in Zwolle om dit te vieren. Was super lekker!10 en 11 November 2012
Dandy Jane is zaterdag voor de 2e keer gestart door Mariska in de L1 (HC) het ging super met als resultaat 201 punten.
Z
ondag is Boyd mee geweest voor zijn M2 debuut, resultaat 1e prijs met 206 punten.
Erg blij met onze toppers!

4 November 2012
Vandaag heerlijk met Wendie een rondje buitenom gemend. Wendie had 2,5 jaar niet voor de wagen gelopen en liet zich probleemloos weer inspannen. Wat een topper! Wij hebben echt genoten.

5 november 2012
Onze nieuwde website is klaar! Onze oude site “ Stal de toetershof’’ is omgedoopt tot EM Stables. De puntjes moeten nog op de i worden gezet qua afwerking maar wij zijn erg blij met deze nieuwe site.

Wij danken Wouter Bos van AG-design voor de goede service en het mooie ontwerp van deze site.

20 Oktober 2012
Vandaag is Mariska voor de eerste keer op pad geweest met Dandy-Jane. Op onze vereniging in Zuidwolde werd een onderlinge wedstrijd georganiseerd en dit was een goede training voor Dandy. Ondanks de spanning heeft Dandy zich goed gedragen. Resultaat 181 punten in een L1 proef maar het spreekt voor zich dat de punten nu eigenlijk nog niet belangrijk zijn, gehoorzaamheid wel en dat was ze!

15 Oktober 2012
Vandaag hebben we Giuliana bezocht opfokbedrijf ” stal Zomer in kerkenveld”.

6 oktober 2012
Vandaag hebben wij een opfokmaatje voor Hywel opgehaald, een NRPS pony, Kanjer b genaamd.Kanjer B is een sterk gebouwd veulen met een zwarte kleur en bijna geen aftekeningen. Vader Krachtpatser is een mooie D pony met super sport genen. Moeder Karuna is een keur, prestatie sport merrie van Krimh ox. Zij heeft eerder de NRPS-hengst Wannahave voortgebracht die, nadat hij de verrichtingen met succes had afgerond, naar de Verenigde Staten is verkocht. Het klikt erg goed met Hywel en wij zijn erg blij met deze combi.

17 augustus 2012
Dandy-Jane is vandaag op KWPN paardendagen (NMK) reservekampioen geworden bij de 4 tot 7 jarige ster-, keur- en elitemerries. Wij zijn super blij met dit resultaat en met deze mooie afsluiting van het keuringsseizoen.

21 juli 2012
Wendie aan het werk

25 augustus 2012

Ons Welsh fokprodukt Gorgeous Rose heeft het vandaag gered tot dagkampioen op de keuring Vriendenkring in Wezep.

Wat een beauty, we zijn super trots en wat is het leuk om je fokproducten te kunnen blijven volgen!

28 juli 2012

Vandaag is Dandy Jane voorlopig keur geworden. Ze werd kampioen van de 4 – 7 jarige merrie’s. Wij zijn erg trots op haar, op naar de Nationale merriekeuring in Ermelo.

7 juli 2012

Topdag op de GP stamboekkeuring Didam met Dandy-Jane. Ze werd makkelijk ster verklaard met 75 punten exterieur en de absurt hoge punten van 90 voor haar beweging! Door het dolle heen zijn wij met onze Black Beauty!

een leuk verslag is hier te lezen http://horses.nl/fokkerij/van-woudenbergh-de-tijd-dat-het-gelders-paard-een-vergaarbak-was-is-voorbij/

30 juni en 1 juli 2012

Boyd zaterdag mee gehad naar Zuidwolde. Hij vond het weer spannend maar ondanks de foutjes toch nog twee keer een eerste prijs met 200 en 199 punten!

Wendie deed zondag ook goed haar best wat resulteerde in een derde prijs met 212 punten, de andere proef net buiten de prijzen met 208 punten!! Supertrots op onze fijne paarden!!

18 juni 2012

Hywel groeit als kool.

17 juni 2012

Wendie is mee geweest naar Gorredijk. Het terrein op- en afgesleept door een tractor dus je begrijpt hoe het terrein er bij lag…… ´s Middags werd de wedstrijd ook afgelast. Desondanks toch 1 winstpunt maar niet zo fijn gereden, het weer heb je nu eenmaal niet in de hand. Volgende keer beter!

15 juni 2012

Giuliana bezocht bij haar opfokadres. Ze doet het goed en we hebben haar even een knuffel gegeven. Hoe bedoel je jaarling/naarling???

10 juni 2012

Boyd is mee geweest naar Zwolle. Hij voelde super aan en dit resulteerde in twee eerste prijzen met 193 en 201 punten. Trots op onze kanjer!

4 juni 2012

Orleans, de moeder van Dimanche is naast haar eliteschap, preferent verklaard! Ze heeft o.a. 2 derde bezichtigingshengsten gebracht én een stermerrie.

30 mei 2012

Wendela is drachtig gescand van Hofrat (18 dagen scan)! Hopen dat het met Dimanche ook zo voorspoedig verloopt.

3 juni 2012

Boyd is meegeweest naar Beekbergen om in de stromende regen zijn eerste buitenwedstrijd van dit jaar te lopen. Dit was de tweede keer in de klasse M1. We hadden erg veel spanning dankzij oa de juryhokjes en de paraplu´s. Desondanks 2 winstpunten en een 2e en 3e prijs. Dit was een erg goede oefening, nu proberen  meer in wedstrijdritme te komen.

27 mei 2012

Vandaag naar Friesland, Oosterwolde vertrokken met Wendie voor de 3e x Z2. Ze liet zich super rijden en had geen last van spanning dus we waren erg tevreden. Nog mooier dat dit werd beloond met 2 winstpunten. Super weekend voor ons! Erg mooi concours overigens, hier komen we volgend jaar zeker weer.

26 mei 2012

Onze zwarte kanjer Dandy Jane kreeg vandaag tijdens de thuiskeuring 70 punten voor haar exterieur en voor haar beweging. Op naar Didam en hopen dat zij in het bezit kan komen van het sterpredikaat.

24 mei 2012
Dimanche hebben we vanmorgen laten insemineren door de mooie zwarte Deense hengst Uno Don diego. Hopelijk hebben we volgend jaar 2 gezonde veulentjes lopen. We verheugen ons er nu al een beetje op. Voor info over de hengst: 

19 mei 2012

Wendie in juli dit jaar pas 3 jaar onder het zadel (van haar derde tot zesde jaar oud 3 veulens op de wereld gezet en slechts een ibob mennen afgelegd) en per vandaag officieel Z2 dressuur!!!

Wat zijn wij trots op ons fijne paard! Ook voor Mariska was dit net als de Z1, een klasse waar zij nog nooit in was gestart dus wij zijn dubbel trots!

18 mei 2012

Na jarenlang niet rijden maar mennen, heeft Erik de stoute schoenen aangetrokken om in het zadel van zijn eigen Black Beauty te gaan zitten. Wat een fijn braaf paard is Dandy-Jane toch.

17 mei 2012

Wendela is voor 2013 geïnsemineerd door de hengst Hofrat. Hofrat is een Gribaldi nakomeling die in de klasse Prix St George is uitgebracht.

Hywel maakt het overigens erg goed en groeit als kool.

12 mei 2012

Onze Dimanche heeft bij de thuiskeuring 70 punten voor haar exterieur verdiend. Hier zijn we heel content mee. Mogelijk dat we haar een ibob laten lopen of trachten haar sport te krijgen via het rijden van wedstrijden.

30 april 2012

Dimanche gaat steeds beter. Nu een paar maanden onder het zadel. In de winter bij gehouden door slechts 1 keer in de week te rijden, nu mag ze serieuzer aan het werk.

30 April 2012

Hywel doet het erg goed! Wij zijn erg blij met hem. Waarschijnlijk zal Wendela begin volgende week weer gedekt worden.

8 april 2012

Wendela verraste ons met een eerste Paasdag kadootje! Een mooie voshengst met vier witte voetjes was haar bijdrage. De bevalling ging voorspoedig, het was wel even wachten op de nageboorte maar ook dat kwam na 3 uur goed. Wat zijn we blij met deze jongste telg en wat is dat toch weer genieten!

7 april 2012

M1 debuut met Boyd in Zuidwolde. Zeer tevreden, hij liet zich goed rijden wat resulteerde in een eerste prijs met 197 punten. Wat is het toch een fijn dier!

16 februari 2012

Wat een verwennerij! Je deken af en je laten kriebelen door je beste vriendin!! Wendela 286 dagen drachtig en wat ziet ze er goed uit. Vanaf 22 maart (320 dagen) kan het veulentje geboren worden, wat gaat de tijd toch snel.4 februari 2012

Met Boyd deel genomen aan de regiokampioenschappen Overijssel in Bathmen. Boyd had last van spanning en vond de kantine eng. Resultaat 191 en 189 punten en een mooie 10e plek in een deelnemersveld van 27. Gezien de omstandigheden tevreden, het blijft nu eenmaal een momentopname. Dit was voor ons een hele mooie afsluiting van de klasse L2 met Boyd!

14 en 15 januari 2012

Wat een geweldig sportieve start van 2012!! Op zaterdag met Boyd in Sonnega een eerste prijs in de L2 met 213 punten en op zondag in Zuidwolde met Wendie in de Z1 eerste met 219 punten!! Begrijpelijk dat ons weekend niet meer stuk kon en wat zijn we trots op onze fijne paarden!!