25 december 2013
Gisteren mijn (Erik’s) Kerstcadeau opgehaald. Winter is een Gelderse ruin van Cabochon X Zep en wordt mijn nieuwe men/recreatie paard. Wij zijn erg blij met deze brave ruin! Fijne Kerst allemaal.
9 December 2013
Vanmorgen is de door ons gefokte Giulia v Tango goed gekeurd, prokwaardig bevonden en daarmee verkocht. Ze krijgt een super fijn thuis!

26 November 2013
Ivy v Hofrat is vandaag door haar nieuwe eigenaresse  opgehaald.  Nienke, wij wensen je heel veel plezier en geluk met Ivy en blijven jullie graag volgen!

23/24 November 2013
Een rondje buitenom met onze ‘fokmerrie’ Tyorieta v Havidoff alias Turbo Tina. Schat van een merrie maar Erik kon haar niet bijbenen. Wat zijn we ontzettend blij met haar! Dag daarna gelijk maar een buitenrit gemaakt met/bij Jan veenstra. Erik mocht de crossfjord van Jan lenen. Wat was Tyorieta braaf!

30 oktober 2013
Onze top keur sportmerrie Dandy Jane is na een klinische en röntgenologische keuring verkocht en gaat als het goed is van nu af aan als elite sportmerrie door het leven! Wij hebben een super match/tehuis voor haar gevonden waar haar kwaliteiten zowel voor de dressuur- als mensport benut gaan worden. Wat kun je je nog meer wensen? Wij wensen Gjalt Jan en Annelie veel succes met deze kanjer en wij gaan jullie zeker volgen!! Dandy bedankt voor de 5 mooie jaren en bijbehorende successen!! Wij gaan ons nu richten op nieuwe ‘projecten’ de verdere opleiding van Tyorieta en Giuliana.

17 oktober 2013
Vandaag onze nieuwe aanwinst ”Tyorieta (Texel)” een voorlopig keur en prokmerrie van Havidoff x keur pref prest van Nabuur opgehaald bij Adrie Zekveld in Zeewolde. Wij wilden graag naast onze Gelderse fokmerrie een goede dressuurfokmerrie om een stam mee op te bouwen. Tyorieta is gefokt bij stoeterij Van der Linden op Texel. De merrie is dragend van de jonge hengst Electron (Ampere x Fidermark). Mariska heeft de merrie direct in training genomen om te bekijken of de merrie het elitepredikaat kan behalen middels een ibob of sport. De merrie pakt het fantastisch op. Wij zijn erg blij met onze nieuwe aanwinst!
 

13 oktober 2013
Met Dandy Jane naar Wateren vertrokken voor een geweldige buitenrit met Jan en Frisco. Dit is genieten en gaan we zeker vaker doen!

    

12 oktober 2013
Dandy Jane meegenomen naar Beilen. De baan daar blijft wat spannend, desondanks 2 mooie winstpunten erbij!

5 oktober 2013
‘s Morgens Giuliana opgehaald uit Kerkenveld waar zij 2 jaar lang super is verzorgd. Wat een ontzettend fijne merrie is dit, ze vindt alles leuk en goed.  
Vanmiddag de veulens weggebracht naar de Ludanchelo hoeve in Wateren. Hier mogen ze samen met een ander veulen de winter doorbrengen. 
Zaterdag 28 september 2013
Met Dandy Jane op naar Beilen voor deelname aan de Esperado Cup. Op deze locatie waren we voor de eerste keer. Dit uitte zich wat in de eerste proef waar 174 punten werden behaald. De tweede proef werd beloond met 188 punten.

Donderdag 26 september 2013

Boyd mocht onverwachts mee naar Genemuiden, we stonden namelijk in eerste instantie op de wachtlijst. Boyd was goed bij de les maar dit keer was Mariska niet helemaal gefocussed….. De drukke werkweek eiste z’n tol. Toch nog nipt 2 x winst in het Z1. Daarmee is Boyd nu officieel Z2 startgerechtigd. Trots, mede omdat dit slechts de 2e x is dat Mariska dit niveau behaalt.

Aangezien we toch in Genemuiden waren, hebben we Hywel (Johnson x Wendela) bezocht. Het is voor zijn 1 jaar al een hele brutale bink. 
Zaterdag 21 september 2013
De eerste wedstrijd binnen bij onze eigen club in Zuidwolde is een feit. Dandy Jane deed in het M1 goed haar best met als resultaat een eerste prijs met 191 punten! Een goed begin van het indoorseizoen. Boyd vond het in de vergrote baan voor het eerst binnen wat spannend. Hij vond het daarom moeilijk om met zijn gedachte bij het vrouwtje te blijven. We gaan samen zien dat we in een wedstrijdritme komen door het rijden in verschillende binnenbanen.

1 september 2013
Wedstrijd gehad met Dandy Jane in de M1. 192 en 190 punten.

31 Augustus 2013
Wij hebben een aantal dagen Milou op visite gahad. Dit was heel erg gezellig! Vandaag hebben we dit afgesloten met een leuke buitenrit. Voor herhaling vatbaar!

18 augustus 2013
Vandaag Wendie naar haar nieuwe eigenaren gebracht. Ze gaat met haar nieuwe eigenaar lekker veel mennen en mogelijk zorgen voor nageslacht. Wat valt zo’n afscheid altijd weer zwaar, het liefst houden we alles aan maar dat kan nu eenmaal niet als je fokt. Wij hebben 4,5 jaar lang genoten van Wendie’s aanwezigheid, “Wendie bedankt’’!

10 augustus 2013
Met Dandy-Jane deelgenomen aan de regiokampioenschappen in De Wijk. Het was best een groot concours dat zorgde voor spanning. Geeft helemaal niets, hoort bij de leeftijd, volgende keer beter. De opmerking van een jurylid maakte onze dag weer goed!


27 juli 2013
Yes, Yes, Yes, onze derde Keur Sport merrie is een feit! Wendela is vandaag tijdens de Nationale Dag van het Gelders Paard te Hengelo gepromoveerd van Ster- naar Keurmerrie. Zelf hadden we hier best vertrouwen in maar de jury bepaalt uiteraard. Heel erg trots op onze mooie Wendela! Ivy was nogal mat om 11.00 uur na de keuring van haar moeder om 09.30 uur. We haalden hen beide van de trailer om 10.45 uur en ze waren door het klamme en benauwde weer erg bezweet. Desondanks nog een eerste premie voor haar. Ook hier erg blij mee!

 

25 juli 2013
Hywel bezocht in Genemuiden. Het wordt een hele kerel!

 

24 juli 2013
Dandy-Jane mocht mee naar Noord-Sleen. Wat was het klef warm. Niet te lang losrijden maar. Wat bleek, Dandy was bijna te fris en had dus totaal geen last van de hitte. Eerste proef gewonnen met 197 en bij de tweede proef zat er een kabouter in de sloot. Tja, dat kan 😉 Toch nog 4e met 179 punten. Met deze 2 winstpunten behaalde Dandy het Keur- en Sportpredikaat dressuur. Spreekt voor zich dat we trots zijn op onze kanjer.

18 juli 2013
Met Dandy-Jane deelgenomen aan de Paco Cup in Warga. Het was rumoerig op het terrein waardoor Dandy niet in de trailer wilde blijven staan… We hebben een uur met haar gestaan buiten. Waarschijnlijk was ze daardoor niet zo pittig en voorwaarts als anders. Toch tevreden met het resultaat en een mooie foto rijker!


17 Juli 2013
Giuliana bezocht in Kerkenveld, ze staat er super bij. Wij hebben besloten om Giuliana te koop te zetten. Heb je interesse neem dan gerust contact met ons op. 

10 juli 2013
Bartje Braams deed vanavond met Mariska in Noord Sleen weer super zijn best .Resultaat Z1, 2e en 4e plek en totaal 3 winstpunten!


6 juli 2013
Dandy Jane meegenomen naar Zuidwolde voor haar M1 debuut. Wat was het warm maar wat ging ze top! Resultaat 2 x eerste met 190 en 206 punten!!! Nog twee winstpunten en dan is deze fijne merrie definitief Keur! Blij met haar.

9 juli 2013
Ivy, wat een beauty!

20 juni 2013
Bart weer fijn getraind vandaag!

29 juni 2013
Na 4 jaar, 4 veulentjes en hopelijk drachtig van Hofrat onze merrie Wendela weer eens gereden. Wat deed ze goed haar best en wat vond ze het leuk! Toch wel zonde om niets meer met haar te doen verder…….

 

27 juni 2013
Ivy en Itoshii doen het goed!

  

24 juni 2013
Vandaag is Dimanche geïnsemineerd met de hengst Ferdeaux (Bordeaux x Ferro).

FERDEAUX: Bordeaux x Ferro x Zonneglans

19 juni 2013
Met Boyd naar Warga geweest in Friesland. Wat een enge rijbaan…. Boefje Boyd door de bocht. De eerste proef vergeten we, tweede proef 2e prijs met 213 punten.

15 juni 2013
Met Dandy Jane L2 gestart in het regenachtige en winderige Emst. Proef 1 ging de mist in maar dat maakten we goed in proef 2 met een eerste prijs en 200 punten!

11 juni 2013
Boyd mocht mee naar Noord Sleen op woensdagavond. Deze keer maar weer goed voorbereid op pad gegaan. Het resultaat mocht er zijn. 3 winstpunten (213 en 222!!) en een tweede en eerste prijs. Helemaal in jubelstemming om 22.45 uur weer naar huis gereden.

30 mei 2013
Om 22.30 uur is onze Stedinger/Jazz merrie Dimanche voor de eerste keer moeder geworden van een mooi hengstveulen van Uno Don Diego. Dimanche neemt vanaf het moment van geboorte haar rol als moeder serieus en is zeer beschermend aangelegd. Mooi om te zien!

12 mei 2013
Voor de eerste keer Z1 gestart met Boyd in Beekbergen. De voorbereiding liet wat te wensen over desondanks 2 x winst en een derde en eerste prijs. Fijn dat Boyd het doet ook al laat de ruiter wat steken vallen……

12 mei 2013
Met Dandy Jane deelgenomen aan het Moederdagconcours in Havelte. Een mooie 1e en 2e plek en winstpunten was het resultaat! Erg blij met onze zwarte.

5 mei 2013
Even een  tijdje geen update geplaatst…. Dandy Jane heeft 28-4 haar outdoor wedstrijddebuut gemaakt in Beekbergen. Erg veel spanning tijdens het losrijden maar in de proef was ze er goed bij. Resultaat 188 en 193 punten, goed voor een 2e en 1e plaats. 5-5 is Dandy gestart in Dwingeloo, ging erg goed 197 en 201 punten ( 1e en 2e) Zaterdag ook nog even naar de opfok van Hywel, ze gingen de weide in erg leuk om te zien!

23 April
Op 18 april is het veulen van Wendela geboren. Het is een merrieveulen, Ivy. De vader van Ivy is Hofrat ( v. Gribaldi). Wij zijn zeer blij met dit veulen! Op de foto is Ivy 5 dagen. Nu nog een kleine maand wachten op het veulen van Dimanche.

Vader Hofrat

14 April 2013
Met Boyd met een mooie 1e en 2e plek in Genemuiden de klasse M2 afgesloten.  Op naar het Z1, we hebben er zin in. Met Dandy Jane 2 winstpunten gereden in de klasse L2, ook in Genemuiden. Ze leert ook op andere locaties meer  te ontspannen. Tevens onze Hywel opgezocht bij stal de lage vlakte in Genemuiden. Wat doet hij het goed!


30 maart 2013
Mariska en Dandy hadden vandaag hun wedstrijd debuut in de klasse L2. Ondanks wat spanning was het resultaat 186 en 192 punten (2e en 4e plek). Erg tevreden met dit resultaat.

18 maart 2013
Wendela zit nu in de laatste weekjes van haar dracht. Wat is ze nog lekker fris. Wij kunnen niet wachten tot het veulen er is, kraamstal is klaar, geboortemelder is aangeschaft en de camera is geïnstalleerd.

  
15 maart 2013
Om 5.15 uur zaten we in de auto om met Boyd te vertrekken naar De Meern waar de NK dressuur plaats zou vinden. Om 7.45 uur konden we de baan verkennen en om 9.23 uur moesten we starten. Zowel Boyd als ik waren erg relaxed, misschien achteraf een beetje té…. Er ontstonden helaas teveel foutjes waardoor de score lager bleef dan dat we gewend zijn (179 punten). Dit resulteerde in een 17e plek van de in totaal 24 deelnemers.
Desalniettemin verlieten we met een goed gevoel De Meern want het was natuurlijk fantatisch te worden uitgenodigd om hier te mógen rijden en deze super ervaring neemt niemand ons meer af!!
9 maart 2013
Met Dandy-Jane en Boyd deelgenomen aan de MacRidercup in Staphorst. Dandy-Jane kreeg nog een mooier/beter juryrapport dan Boyd maar toch mocht Boyd door naar de volgende ronde welke in oktober van dit jaar plaats zal vinden. Het was fijn beide paarden voor een dergelijke ervaring zo dicht bij huis, mee te kunnen nemen.

9 februari 2013
In Exloo met Boyd reserve kampioen Drenthe geworden in de M2! Slechts 1 punt verschil met de kampioene. Supertrots en we gaan ons uiterste best doen op de NK!


8 februari 2013
Vandaag heeft Mariska een nieuwe KEP Italia gekocht bij Ruitercap.nl. Wij zijn erg te spreken over de service en de uitgebreide keuzemogelijkheden bij Ruitercap.

3 Februrai 2013
2 feb Dandy Jane gestart in Elim. Ze begint het op pad gaan gewoner te vinden. Tijdens het losrijden nog even zandhappen…. Gelukkig ging de proef top, eerste plek met 205 punten. Trots!


22 januari 2013
Afgelopen weekend met Dandy Jane op pad geweest. In Marienheem vond ze de rijbaan erg spannend waardoor ze zich wat moeilijker liet rijden. De volgende dag in Beemte Broekland liep ze echter top wat resulteerde in een goede score met top commentaar. Trots op onze Dan!

13 januari 2013
Gisteren op pad geweest met onze Dandy Jane en Boyd in Zuidwolde. Voor Dandy was dit pas de 2e x mee op concours, in de L1 met als resultaat 200 punten. Boyd deed als altijd zijn best in de M2 met als resultaat ook een winstpunt. Trots op onze kanjers!

5 januari 2013
Dandy Jane is mee geweest naar Assen voor haar eerste officiële wedstrijd in de klasse L1. Uiteraard was het nog best spannend allemaal maar we gingen naar huis met een winstpunt en een gedeelde 5e plek in een deelnemersveld van 18. Trots op onze black beauty!

Na het vertrek van Kanjer B zijn we voor Hywel op zoek gegaan naar een geschikt/ kleinschalig opfokbedrijf. Stal ‘De lage weide’ is het geworden en we hebben Hywel op zaterdagmiddag direct weggebracht. Wij hopen Hywel over 2 jaar als een volwaardige kerel op te kunnen halen!


Wij wensen iedereen een gelukkig en gezond 2013!

Voor EM-stables houdt 2013 sportief gezien in dat Mariska onder andere nu 3 paarden uit zal brengen in de dressuursport. Tevens hopen wij op de geboorte van 2 gezonde veulentjes welke in april en mei geboren gaan worden. Wij kijken al weer vol spanning uit naar de slapeloze nachten die hiermee gepaard gaan. Wij verwachten veulentjes van Uno don Diego en Hofrat. Erik hoopt weer wat fanatieker te gaan mennen en Giuliana zal terug komen uit de opfok na 2,5 jaar. Kortom, wij hebben zin in 2013!

Erik & Mariska