Imposant is in 2023 beschikbaar middels diepvriessperma

    • Voorwaarden diepvries sperma op aanvraag.

Sperma bestellingen:
Graag tijdig het sperma bestellen bij Erik Zeegers (06-22402608) of bij Dekstation Henswoude, Germ Aise Bouma 06-51003902

16-05-2013, 1,64 M, VOS
Vader: DANSER V. SANDER
Moeder: ROOSMARIE GP STB STER, PREF, PROK
MV. ELEGANT KEUR M. WEIDEMARIE GP STB STER, PREF, PREST
MMV. HEEMRAAD — FOLIO PREF

Klik hieronder voor enkele afstammelingen van Imposant EM
http://em-stables.nl/afstammelingen-keuring-imposant-em/

Imposant is momenteel inter 2 dressuur en ZZ mennen

Afstamming:
De vader van Imposant EM is de jonge Gelderse hengst Danser die opvalt door zijn werkwillige karakter en looplust. Danser won het KWPN kampioenschap voor jonge menpaarden in 2013 en komt uit in de Z1 dressuur. Op zijn afstammelingenkeuring viel op dat zijn veulens goed in het Gelders type staan en zich blij en met allure presenteren. In Imposant EM heeft Danser zijn eerste goedgekeurde zoon. Imposant EM komt uit een predikaatrijke Gelderse stam. Zijn moeder
Roosmarie is ster, preferent en prok en bracht negen veulens. Onder andere de 2e bezichtigingshengst Flint (v. Zjengis Khan) welke is uitgebracht in het M mennen en M vaardigheid. Grootmoeder Weidemarie v. Heemraad is ster, preferent en prestatie en heeft drie stermerries gegeven en de tweede bezichtigingshengst U-Turn v. Koss. Overgrootmoeder Marie-Cecile keur, preferent (v. Folio) kreeg nakomelingen die zich zowel in de sport als op de keuringen
onderscheidden. Uit de moederlijn van Imposant EM werd Ovidius (v. D-Day) in de zware tour dressuur uitgebracht. Zoulou (v. Symphomie Kim), en Bon Ami (v. Hexagons Louisville) werden uitgebracht in de ZZ Zwaar dressuur. Bravour (v. Saluut) en Niels (v. Investment) in het 1.30 springen. Midas (v. Furore) is uitgebracht in het internationaal springen. De veelzijdige nakomeling Marie-Cecile (V. Gershwin) werd uitgebracht in de Z1 dressuur, Z eventing en 1.20 springen. NikitaMarie (v. Gershwin) in het Z eventing, en 1.20 springen, Romeo (v. Junior STV) in de Z1 dressuur, Z eventing en 1.20 springen en Sunshine (v. Kalusha) in het M2 dressuur, Internationaal CIC2* eventing en 1.20 springen. De moederlijn vervolgt met het bloed van Erasmus, Admiraal en Utopia.

Onderzoekrapport:

Imposant EM is een eerlijke en betrouwbare hengst met een zeer goede instelling. De hengst heeft een zeer goede bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken.
 
Dressuur
De stap is zuiver, actief en ruim voldoende van ruimte. De draf is voldoende van ruimte en is ruim voldoende gedragen waarbij meer schoudervrijheid getoond zou mogen worden. De galop is ruim voldoende van ruimte met een goede balans en goede afdruk. De galop is zuiver, actief en lichtvoetig. Imposant EM beweegt met ruim voldoende souplesse. Imposant EM heeft als Gelders paard ruim voldoende aanleg voor dressuur en geeft zijn ruiter een goed gevoel.
 
Springen
Imposant EM springt met goede reflexen, ruim voldoende techniek en maakt achter de sprong goed af. De hengst lijkt voorzichtig en toont veel vermogen en inzet. Imposant EM heeft als Gelders een goede aanleg voor springen en geeft zijn ruiter een goed gevoel.
 
Aangespannen
In het aangespannen werk beschikt Imposant EM over zeer veel bereidheid tot werken. Hij heeft een goede looplust. De stap is zuiver, actief en ruim voldoende van ruimte. De draf is voldoende van ruimte en ruim voldoende tot goed van kracht en souplesse. De galop is ruim voldoende tot goed van ruimte en goed van kracht, balans en souplesse. De hengst is goed wendbaar met een goede houding. Het algeheel beeld als aangespannen paard is goed.